Příprava: 25 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 kusy rybích filet
- 4 větších rajčat
- hrst čerstvé bazalky
- olej
- máslo
- stroužek česneku
- sůl
- pepř
- cukr
- citronova šťáva
Postup receptu
- Filety nejprve opláchneme mírně osušíme a posolíme, opepříme a pokapeme citrónem
- Vkládáme do vymazané máslem pečící formy a pečeme asi 15 minut než zezlátnou
- Mezitím si připravíme omáčku na file. Rajčata nakrájíme na malé kousky a necháme je vykapat
- Na oleji osmahneme česnek, který nakrájíme na plátky, přidáme rajčata, sůl a trochu cukru a vaříme než vše zhoustne
- Nakonec vmícháme jemně nasekanou bazalku
- Taky nezapomeneme ve fritovacím hrnci usmažit kroketky a hotovou omáčkou přelít upečené filety