Příprava: 200 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 200 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 krůta
- 15 dkg slaniny
- 20 dkg másla
- sůl
Na nádivku:
- 4 vejce
- 6-7 housek (30 dkg)
- 100 ml mléka
- sůl
- 10 dkg másla
Postup receptu
- Na nádivku nakrájíme na malé kostičky housky, jednu dáme stranou, nastrouháme jí a nakrájené housky navlhčíme mlékem
- Máslo smícháme se žloutky, přidáme housky, sůl a promícháme
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme i s nastrouhanou houskou do nádivky
- Krůtu omyjeme, osolíme, naplníme nádivkou a hustě poklademe na plátky nakrájenou slaninou
- Otvory zašijeme kuchyňsku nití, aby nádivka nevytekla ven
- Poklademe kousky másla a trochu podlijeme vodou
- Krůtu pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C 2-3 hodiny (podle velikosti krůty)
- Při pečení přeléváme vypečenou šťávou