Recepty na prsa z krůty 6x jinak. Jen se po nich zapráší!

Přemýšlíte, na který způsob si udělat krůtí maso? Stejně jako u kuřecího masa je spoustu variant, jak tento pokrm připravit.

My jsme pro vás vybrali ty nejlepší recepty na krůtí prsa. Připravit je můžete ať už k obědu, k večeři nebo třeba jen tak na chuť.

Inspirujte se a předem dobrou chuť.

TIP: Pokud máte rádi čínskou kuchyni, nahlédněte také na naše jednoduché recepty na kung pao.

Proč zařadit krůtí maso do našich jídelníčků?

Maso z krůty obsahuje minimální množství tuku a pokud ho srovnáme s jinými masy, má vyšší obsah bílkovin. Právě bílkoviny jsou potřebné pro obnovu a správnou funkci buněk.

Z hlediska zdraví je velmi kvalitním a také lehce stravitelným druhem masa. Toto maso je navíc vhodné pro lidi s přísnými dietami, s cévním a srdečním onemocněním a doporučuje se těm, kteří mají vysoký cholesterol a diabetikům.

Krůtí maso je zdrojem vitamínů B a minerálů jako jsou železo, selen, zinek a vápník. Právě železo podporuje správné fungování červených krvinek. Je tedy vhodné pro sportovce a mimo jiné také pro ženy, které mají po periodě.

Selen se zinkem jsou minerály, které bojují proti volným radikálům a podporují také imunitní systém. Tento druh masa se také doporučuje při jaterní dietě.

Není tedy pochyb o tom, že krůtí maso podporuje spoustu životních funkcí a jeho konzumace podporuje zdraví v mnoha ohledech.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.