Krůtí roláda se špenátem, žampiony a brusinkami

Krůtí roláda se špenátem, žampiony a brusinkami
Příprava: 30 minut Vaření: 100 minut Počet porcí: 10

Tento jednoduchý recept si oblíbíte! Krůtí prso plněné lahodnou náplní ze špenátu, žampionů, jarní cibulky a sušených brusinek působí svátečně, takže ho můžete servírovat i o slavnostní večeři.

Co budete potřebovat

  • 280 g mraženého špenátu, rozmraženého a vyždímaného do sucha
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného
  • 3 lžíce česneku, prolisovaného
  • 230 g žampionů (bez nožiček), nakrájených
  • ¼ šálku nakrájené jarní cibulky
  • ¼ šálku sušených brusinek, nasekaných
  • 1 šálek kukuřičné strouhanky
  • 4 lžičky soli
  • 4 lžičky pepře
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku másla, rozpuštěného
  • 1 a 1/2 šálku jablečné šťávy nebo jablečného moštu
  • 1 krůtí prso bez kosti, o hmotnosti cca 1,5 kg

Postup

  • Nastavte troubu na funkci gril.
  • Pekáče postříkejte olejem ve spreji nebo jej vyložte alobalem.
  • Rozehřejte lžíci olivového oleje ve velké pánvi na středním plameni.
  • Přidejte jarní cibulku a rozmarýn opékejte 5 minut.
  • Přidejte česnek, žampiony, špenát a muškátový oříšek a restujte 6 minut.
  • Vmíchejte 2 lžíce jablečné šťávy a kukuřičnou strouhanku.
  • Osolte a opepřete.
  • Dejte stranou.
  • Krůtí prso položte na prkénko a nařízněte ho tak, že začnete nejužším koncem masem a provedete vodorovný řez asi v polovině tloušťky masa.
  • Zastavte se asi 2 cm od konce, abyste neprořízli celé maso.
  • Maso otevřete naplocho jako otevřenou knihu.
  • Otevřené prso naklepejte paličkou na maso na stejnou tloušťku.
  • Takto zploštělé maso posypte 1 a ½ lžičkou soli a pepře.
  • Směs na náplň rovnoměrně rozetřete na maso a posypte brusinkami.
  • Poté srolujte do špalku (začněte dlouhou stranou).
  • Roládu svažte provázkem v 5 cm rozestupech.
  • Roládu potřete zbylým olivovým olejem a máslem.
  • Vložte roládu do pekáče.
  • Grilujte v troubě, dokud maso nezhnědne.
  • Smíchejte vývar a jablečnou šťávu, přelijte roládu a zakryjte alobalem.
  • Snižte teplotu v troubě na 160 stupňů Celsia a pečte 90 minut, občas podlévejte.
  • Vyjměte z trouby a nechte volně přikryté alobalem 20 minut stát.
  • Přeneste na servírovací talíř, odstraňte provázek a nakrájejte na cca 1,5 – 2 cm plátky.
  • V případě potřeby podávejte se šťávou z pekáče.
  • Užijte si to!
Krůtí prso plněné náplní ze špenátu, žampionů, jarní cibulky a sušených brusinek na talířku.
www.lizbushong.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.