Kuře s bylinkovou nádivkou

Kuře s bylinkovou nádivkou
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kuře
  • 2 starší housky
  • 1,5 dl horkého mléka
  • 2 lžíce másla
  • 2 vejce
  • 2 plátky anglické slaniny
  • 1 svazek jarní cibulky ( nebo 1 cibule)
  • 1 mrkev
  • 1 oloupané jablko a kousek celeru rozkrájené na drobné kostičky
  • 1 lžíce oloupaných a sekaných mandlí
  • 1 lžíce rozinek
  • sůl
  • špetka šalvěje
  • špetka tymiánu
  • špetka rozmarýnu
  • špetka mletého pepře a muškátového květu
  • zelené natě (kopřivy, pažitky, petrželky)

Postup receptu

  1. Housky nakrájíme na kostičky, přelijeme horkým mlékem, zamícháme máslo, sůl a všechny ostatní suroviny
  2. Příliš řídkou nádivku zahustíme strouhankou
  3. Nádivkou naplníme očištěné kuře v břišní dutině, zbytek umístíme pod kůži na prsou
  4. Kuře uzavřeme párátky nebo jehlou
  5. Kuře pečeme na másle a mírně podlité vodou nejdříve prsíčky dolů, zhruba v polovině pečení obrátíme a dopečeme doměkka
  6. Příloha: brambory, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.