Kuřecí maso nabízí nespočet variant na přípravu.
Zakoupit můžete nejen celé kuře, ale také pouze stehýnka, křidýlky, prsa.
Poslední dobou je ale stále oblíbenější i další varianta!
Načerpejte inspiraci z našich receptů na kuřecí čtvrtky!
Ať se rozhodnete pro kterýkoli způsob jejich přípravy, vždy si pochutnáte!
Naše recepty
Máte rádi asijskou kuchyni? Inspirujte se našimi jedinečnými recepty na tradiční čínu!
Příprava kuřecích čtvrtek
Pokud dáváte přednost menším kouskům kuřecího masa, je vhodné kuřecí čtvrtky před přípravou naporcovat. V případě mraženého masa ho nechte před porcováním rozmrznout při pokojové teplotě.
Pokud jde o části páteře a kůži, záleží jen na vás, zda se je rozhodnete odstranit či nikoli. Nejčastějším způsobem přípravy kuřecích čtvrtek je pečení nebo grilování. Lze je ale rovněž dusit či uvařit a maso z nich použít například do rizota či na polévku.
Tipy na servírování
Druh přílohy, kterou ke kuřecím čtvrtkám zvolíte, závisí na způsobu přípravy. K pečenému či grilovanému masu se hodí zejména americké brambory a hranolky, případně pouze zeleninový salát s čerstvým pečivem. V případě, že kuřecí čtvrtky podáváte s omáčkou či šťávou, je vhodnou přílohou rovněž rýže či bramborová kaše.