Příprava: 10 minut
Vaření: 45 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 20 kusů kuřecích křidýlek
- chilli
- 10 lžic medu
- 9 stroužků česneku
- 3 lžíce octa
- sůl
- pepř
- olej na naložení
- 7 lžic červeného vína
Postup receptu
- Musíme si napřed udělat marinádu – do kastrůlku namačkáme česnek s medem, chilli, solí, octem, olejem, vínem pepřem a vše musíme pořádně promíchat a trošku povařit
- Až nám směs vychladne, dáme si do pekáčku křidélka a touto marinádovou směsí přelijeme a necháme tak den odležet v chladničce
- Kdo rád víc pikantní, přidá si chilli
- Až je vše naložené, pečeme v troubě na 180 °C asi tak 45 minut, musíme podlévat vodou
- Příloha: opečené bagetky, chléb, grilované plátky brambor, hranolky