Večeře s chutí česneku? Proč vlastně ne, vždyť tato zelenina dodá každému pokrmu charakteristickou a zcela nezaměnitelnou chuť. Díky tomuto receptu se budete olizovat, ještě když budete usínat.
Ingredience:
Na kuře:
- 600 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže
 - 1 lžička mořské soli
 - 1 lžička cibulového prášku
 - 1 lžička česnekového prášku
 - 1/2 lžičky čerstvého mletého pepře
 
Na omáčku:
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
 - 1 lžička olivového oleje
 - 2 lžičky mletého česneku
 - 1 lžička italského koření
 - 2 lžíce citronové šťávy
 - 1/2 hrnku kuřecího vývaru
 - 500 g chřestu
 - sriracha dle chuti
 - 1 lžíce petrželky
 
Postup:
- Kuře dáme do misky, osolíme, přidáme cibulový i česnekový prášek, pepř a důkladně promícháme, aby se koření dostalo na každý kousek masa.
 - V pánvi rozpustíme 1/4 hrnku másla a 1 lžičku olivového oleje.
 - Vložíme kuře a opečeme ze všech stran, aby bylo zlatohnědé. Musíme to však hlídat, aby se nepřipeklo.
 - Přidáme 1 lžičku mletého česneku i italského koření a necháme ještě 30 sekund povařit.
 - Poté vyjmeme kuře z pánve a odložíme stranou.
 - Do pánve vlijeme kuřecí vývar, přidáme druhou lžičku mletého česneku a vaříme za stálého míchání, aby se všechny zbytky odlepily od pánve.
 - Přihodíme druhou 1/4 másla, citronovou šťávu, omáčku srirachy a petrželku.
 - Přidáme chřest a vaříme, aby změknul. Vrátíme zpět kuře a mícháme asi minutu, aby se prohřálo.
 - Jakmile máme hotovo, můžeme servírovat. Kuře s chřestem ozdobíme petrželkou a plátky citronu.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček