Kuřecí pivní placičky

Kuřecí pivní placičky
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2

Ingredience

  • 2 porce kuřecích prsou (nebo krůtích)
  • 1 velký pórek, případně cibule na doplnění
  • 1 lžíce hořčice
  • 2–3 lžíce hladké mouky
  • 1/4 piva
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce

Postup receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky
  2. Pórek omyjeme a celý i se zelenou natí nakrájíme na tenká kolečka
  3. Pokud je pórek malý, tak přidáme cibuli
  4. Hořčici, mouku, pivo, vejce a koření smícháme dohromady a přidáme pórek a kuřecí maso
  5. Směs musí být hustší, ale vláčná
  6. Na pánvi rozehřejeme tuk a lžící klademe na pánev hromádky směsi, které rozetřeme tak, aby vznikly malé placičky
  7. Pomalu pečeme dozlatova tak, aby se maso dostatečně propeklo
  8. Příloha: hranolky nebo opékané brambory, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.