Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 5 dkg mrkve
 
- 5 dkg celeru
 
- 4 dkg petržele
 
- menší cibule
 
- máslo
 
- 2 vejce
 
- 5 dkg krupice
 
- 1,5 l kuřecího vývaru
 
- vegeta speciál
 
- pažitka
 
 
Postup receptu
- Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli pokrájíme na drobné kostičky, osmažíme na kousku másla, přidáme krupici a vše znovu osmažíme
 
- Směs odstavíme, vmícháme vejce a znovu smažíme, až se utvoří hrudky
 
- Zalijeme je kuřecím vývarem, rozmícháme, uvedeme do varu a povaříme
 
- Okořeníme vegetou, osolíme a posypeme sekanou pažitkou