Kuřecí řízky se šalvějovými špeclemi

Kuřecí řízky se šalvějovými špeclemi
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Vynikající špecle z podmáslí promíchané se šalvějí orestovanou na másle a podávané spolu s křehkými kuřecími stehenními řízky se stanou oblíbenou pochoutkou celé vaší rodiny. Na tradiční řízky s bramborovým salátem si ani nevzpomenete!

Co budete potřebovat

Na špecle:

  • 1,5 šálku hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 a 1/4 šálku podmáslí
  • 1 lžička soli

Na řízky:

  • 4 kuřecí stehenní řízky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 1/4 šálku bílého vína
  • mořská sůl a drcený černý pepř
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku podmáslí
  • 2 šálky panko strouhanky
  • rostlinný olej na smažení
  • 2/3 šálku másla, nakrájeného na kostičky
  • 1/2 šálku šalvějových listů
  • klínky citronu k podávání

Postup

  • Kuřecí maso naklepejte na tloušťku cca 0,5 cm.
  • Do středně velké mísy dejte česnek, papriku, kmín, víno, sůl a pepř a promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Přidejte maso a promíchejte.
  • Dejte do lednice na 15 minut marinovat.
  • Chcete-li připravit špecle, dejte mouku, vejce, podmáslí a sůl do velké mísy a šlehejte, aby se vše spojilo.
  • Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci.
  • Po lžících protlačujte těsto otvory v cedníku do vroucí vody.
  • Vařte 1 minutu nebo dokud špecle nevyplavou na povrch.
  • Vyjměte děrovanou lžící a dejte stranou.
  • Opakujte se zbývajícím těstem.
  • Špecle udržujte v teple.
  • Mouku, sůl a pepř dejte do střední mísy a promíchejte.
  • Vejce a podmáslí dejte do samostatné misky a promíchejte.
  • Panko strouhanku nasypte do třetí misky.
  • Marinované maso obalte moukou, ponořte do vaječné směsi a vtlačte do strouhanky, aby se obalilo.
  • Do velké pánve nalijte olej do hloubky cca 2,5 cm a zahřejte na vysokou teplotu.
  • Řízky smažte po dávkách z obou stran, dokud nezezlátnou a nebudou propečené.
  • Nechte okapat na papírových utěrkách a udržujte v teple.
  • Zahřejte další velkou pánev na vysokou teplotu.
  • Přidejte máslo a vařte 3–4 minuty nebo dokud nezačne pěnit.
  • Přidejte šalvěj a vařte 1 minutu.
  • Přidejte špecle a promíchejte, aby se obalily.
  • Řízky rozdělte na servírovací talíře, posypte špeclemi a podávejte s klínky citronu.
Špecle z podmáslí promíchané se šalvějí orestovanou na másle a podávané spolu s křehkými kuřecími stehenními řízky na talíři.
www.epicurious.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na vylepšené řízky z kuřecího masa aneb oživte si klasiku. Není řízek jako řízek!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.