Ingredience
- 60–70 dkg kuřecích řízků
- 1 paprika
- 1 cibule
- 200 ml smetany
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 80 ml bílého vína
- sladká paprika
- sůl
- pepř
Postup receptu
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 stejných řízků
- Mírně opepříme, poprášíme moukou a na oleji osmažíme z obou stran (5 minut)
- Odstraníme z pánve a udržujeme v teple
- Papriku a cibuli nakrájíme na malé kostičky a opečeme na oleji, kde jsme smažili maso
- Přilijeme bílé víno, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a vaříme asi 5 minut na mírném ohni
- 1 minutu před koncem vložíme do omáčky maso
Na přípravu nejen tohoto pokrmu můžete využít teflonové pánve. Jedná se o produkt, který nalezne ve vaší kuchyni široké uplatnění.