Řízky z kuřecího masa ve smetanové omáčce

Řízky z kuřecího masa ve smetanové omáčce
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60–70 dkg kuřecích řízků
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 200 ml smetany
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 80 ml bílého vína
  • sladká paprika
  • sůl
  • pepř

Postup receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 stejných řízků
  2. Mírně opepříme, poprášíme moukou a na oleji osmažíme z obou stran (5 minut)
  3. Odstraníme z pánve a udržujeme v teple
  4. Papriku a cibuli nakrájíme na malé kostičky a opečeme na oleji, kde jsme smažili maso
  5. Přilijeme bílé víno, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a vaříme asi 5 minut na mírném ohni
  6. 1 minutu před koncem vložíme do omáčky maso
Na přípravu nejen tohoto pokrmu můžete využít teflonové pánve. Jedná se o produkt, který nalezne ve vaší kuchyni široké uplatnění.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.