Kuřecí rizoto z Itálie

Kuřecí rizoto z Itálie
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg rýže (může být i ve varných sáčcích)
  • 30 dkg kuřecích prsou
  • 1 červená cibule
  • 3 lžíce másla
  • 15 dkg hrášku z konzervy
  • špetka kari koření
  • špetka chilli a kurkumy
  • 100 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru (může být i z kostky)
  • sůl
  • pepř
  • 5 mm dlouhý kousek zázvoru

Postup receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu
  2. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky
  3. Cibuli oloupeme, pokrájíme najemno, zázvor oloupeme, nastrouháme, v pánvi rozehřejeme máslo a cibuli se zázvorem na něm opečeme
  4. Přidáme nakrájené maso a osmahneme
  5. Opepříme, osolíme, přidáme kurkumu, chilli a kari koření
  6. Zalijeme vývarem a dusíme asi 5 minut
  7. 1 minutu před koncem přimícháme k masu hrášek
  8. Rýži přisypeme k masu a podáváme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.