Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 30 dkg rýže (může být i ve varných sáčcích)
- 30 dkg kuřecích prsou
- 1 červená cibule
- 3 lžíce másla
- 15 dkg hrášku z konzervy
- špetka kari koření
- špetka chilli a kurkumy
- 100 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru (může být i z kostky)
- sůl
- pepř
- 5 mm dlouhý kousek zázvoru
Postup receptu
- Rýži uvaříme podle návodu
- Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky
- Cibuli oloupeme, pokrájíme najemno, zázvor oloupeme, nastrouháme, v pánvi rozehřejeme máslo a cibuli se zázvorem na něm opečeme
- Přidáme nakrájené maso a osmahneme
- Opepříme, osolíme, přidáme kurkumu, chilli a kari koření
- Zalijeme vývarem a dusíme asi 5 minut
- 1 minutu před koncem přimícháme k masu hrášek
- Rýži přisypeme k masu a podáváme