Myslím si, že není nic lepšího než kus masa, které je plné vlastní šťávy. Přesně takové jsou tyto recepty na kuřecí supreme, plné šťávy a chutí.
Nechte se unést na vlně smetanové omáčky nebo delikátní pečené zeleninky z trouby.
Variant jak si tento úžasný pokrm užít je nespočet, tak neváhejte a začněte ještě dnes!
A že nevíte co tento pojem znamená? Nevadí!
Podívejte se na konec článku, a i tuto informaci se dozvíte, společně s video ukázkou jak by mělo vše vypadat a jak by se mělo správně postupovat, k dokonalému výsledku!
Naše recepty
Jak správně připravit kuřecí supreme?
Co je kuřecí supreme?
Kuře je skvělou surovinou, kterou lze připravit na nesčetně mnoho způsobů (podívejte se na naše recepty z kuřecího masa a nasbírejte inspiraci pro vaše další vaření).
Jednoduché pokrmy v kombinaci s jemnou esencí tymiánu, rozmarýnu a petržele nebo omáčkou z pečené kořenové zeleniny se vaří sama a ještě jednodušeji se potom konzumuje.
Co je tedy to kuřecí prso Supreme je?
Mnoho kuřecích pokrmů se v dnešní době tituluje jako „kuřecí supreme“, od jídel, které jsou podávané v prestižních restauracích až po po klasické domácí recepty z kuřecího masa, které jako hlavní složku v receptu používají smetanovou omáčku nebo smetanovou omáčku z hub.
Ve skutečnosti však kuřecí supreme v tradiční francouzské kuchyni se vztahuje ke konkrétnímu kusu kuřete – konkrétně na vykostěné kuřecí prso bez kůže.
Ale v mnoha receptech (včetně těch našich) se kůže na masa ponechává pro větší křupavost pokrmu. Křupavá, opečená kůže dodává kuřeti výraznou chuť a zároveň uchovává jeho šťávu, což vede k jemnějšímu a chutnějšímu masu.
Co je Supreme Sauce?
Omáčka Supreme je klasická omáčka francouzské kuchyně.
Omáčka supreme se tradičně vyrábí z jíšky (směs másla a mouky) a masového vývaru – v tomto případě kuřecího vývaru.
Omáčka se redukuje s hustou smetanou, přecedí se přes jemné sítko nebo cedník a často se dochutí citronovou šťávou.