Tato kynutá placička z brambor je něco, jako chutný bramborový koláček. Při pečení vám vznikne kapsička, kterou lze naplnit libovolnou náplní podle chuti. Samotné těsto je velmi jemné, proto ho můžete podávat buď k dobrému masu, jako je recept na hovězí maso s pepřem, nebo bramborák zakusovat k indickému butter chicken!
Co budeme potřebovat
- 100 ml teplého mléka
 - 150 g vařených brambor
 - 150 g mouky
 - 25 g másla
 - 1 lžička soli
 - 1 lžička cukru
 - 1 lžička suchého droždí
 - 10 g čerstvého droždí
 
Postup
- Do teplého mléka přidejte cukr a droždí, nechte 5-10 minut odstát, dokud se droždí nerozpustí.
 - Uvařené brambory rozmělníme na pyré, přidáme máslo a sůl.
 - Poté přidáme mléko s droždím.
 - Postupně přidáváme mouku, hněteme v měkké těsto. Těsto hněteme přibližně 5 minut.
 - Těsto dáme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na teplém místě 40–60 minut kynout, dokud se nezdvojnásobí.
 - Uhněteme těsto, rozdělíme na 8 kuliček o hmotnosti 50–55 g.
 - Zapněte troubu, aby se zahřála na 200 stupňů.
 - Každou kuličku vyválejte na placičku o průměru 12 cm.
 - Snažte se je opatrně vyválet, aby se těsto nepotrhalo, protože při pečení bude otvorem unikat vzduch a bramborák se příliš nenafoukne.
 - Pečte 4 koláče na jednom plechu v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu 8-10 minut.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček