Kromě kuřecích stehen můžete použít samozřejmě i kuřecí křídla či prsa. Vzhledem k charakteru receptu je vhodnější z masa před marinováním odstranit jeho kůži. Pokud dáváte přednost pálivějším pokrmům, použijte ostrý kečup.
Ingredience:
- 6 kuřecích stehen
- 6 PL kečupu
- 2 PL rajčatového pyré
- 3 PL worcestrové omáčky
- 2 PL medu
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
Postup:
- Omyté a kůže zbavené kuřecí maso jemně na povrchu nařezejte, marináda do něj lépe pronikne.
- Ve větší misce důkladně smíchejte kečup, rajčatové pyré, med, worcestrovou omáčku, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
- Následně do marinády vložte maso a ze všech stran do něj marinádu za pomocí štětečku, lžičky či rukou důkladně aplikujte.
- Následně misku přiklopte a vložte na alespoň hodinu do ledničky.
- Mezitím si předehřejte troubu na 200°C a připravte si pekáč či plech.
- Do pekáče poté vložte nemarinované kuřecí maso a přelijte ho zbytkem marinády, která zůstala v misce.
- Pečte přibližně 35-40 minut.
Kuřecí stehna v medové marinádě chutnají znamenitě s americkými bramborami či bramborovou kaší.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček