Šopský salát

Šopský salát
Příprava: 30 minut Počet porcí: 3

Šopák miluje snad každý pro jeho vynikající chuť a schopnost osvěžení. Dá se připravovat prakticky celoročně, i když nejlépe samozřejmě chutná v době, kdy má zelenina, kterou obsahuje, svou hlavní sezónu. Příprava je rychlá, jednoduchá a výsledný pokrm potěší každého.

Ingredience:

  • 4 velká římská rajčata
  • 1 velká salátová okurka
  • 2 zelené papriky
  • 2 červené papriky
  • 1 velká kuchyňská žlutá cibule
  • 2 zelené jarní cibulky
  • 2 polévkové lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1/2 hrnku extra panenského olivového oleje
  • 1/4 hrnku červeného vinného octa
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře
  • sůl podle chuti
  • 1/2 – 1 hrnek rozdrobeného sýra Feta

Postup:

  • Rajčata, papriky i žlutou cibuli nakrájíme na kostičky, zatímco okurku s jarními cibulkami zase na plátky.
  • Do uzavíratelné sklenice dáme olej, ocet, sůl, pepř, důkladně uzavřeme a co nejvíce protřepeme, aby se všechny ingredience spojily.
  • Jakmile máme hotovo, přelijeme do mísy se zeleninou a pečlivě promícháme.
  • Uložíme do lednice a necháme vychladit, ideálně přes noc.
  • Před servírováním posypeme rozdrobeným sýrem a můžeme podávat.

Tip: Když budete tento salát připravovat na podzim, zkuste papriky lehce opéct a získáte úplně jinou chuť salátu, než když jsou čerstvé.

Letní bulharský salát.
Zdroj: https://lazyhomecook.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.