Tento recept s lilky a mletým vepřovým masem, pikantní česnekovou omáčkou jsou skromným a oblíbeným pokrmem v čínské kuchyni.
Co budeme potřebovat
- 2 dlouhé lilky
- špetka soli
- 60 g mletého vepřového masa
- 1 lžička mletého zázvoru
- ½ polévkové lžíce bílého vína
- 3 polévkové lžíce oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 5 cm zázvoru, nakrájený na plátky
- 2 jarní cibulky, bílá polovina a zelená polovina rozdělená
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- špetka cukru
- ½ lžičky sezamového oleje
Postup
- Z lilku odstraňte konce a poté ho nakrájejte na malé.
- Přendejte je do velkého hrnce naplněného vodou, přidejte špetku soli a nechte 10 minut louhovat.
- Nechte zcela okapat.
- Mleté vepřové maso marinujte s mletým zázvorem, špetkou soli a bílým vínem.
- Ve woku nebo na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a lilky 6–9 minut opékejte, dokud lilky nezměknou a nezvadnou.
- Vyndejte lilky a nechte v oleji.
- Přidejte marinované vepřové maso a restujte.
- Maso vyndejte
- Znovu zahřejte asi 1 lžíci oleje na vaření ve woku a smažte bílé části zelené cibule, česnek, zázvor, dokud se nerozvoní.
- Vraťte lilky spolu se smaženým mletým vepřovým masem, sójovou omáčkou, cukrem a sezamovým olejem do pánve a dobře promíchejte.
- Ozdobte nakrájenou cibulkou (zelenou částí) a podávejte s dušenou rýží.
Jestli milujete asijskou kuchyni zkuste recepty na vietnamský bůček, neboli Bun Cha!

Ještě doma nemáte hranatou grilovací pánev? Vyberte si!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček