Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Chcete-li si ozvláštnit svého lososa, vyzkoušejte si ho připravit s citronovou omáčkou. Je výborný, svěží a budete chtít znovu a znovu.

Ingredience

  • 4 filety z lososa bez kůže
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, namleté
  • 1/4 hrnku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce šťávy z čerstvého citronu
  • 3 lžíce + 1 lžička másla
  • 1/2 lžičky medu
  • 2 lžíce mleté čerstvé petrželky
  • Plátky citronu na ozdobu

Postup

  • Filety po vyndání z lednice nechejte 10 minut při pokojové teplotě odpočívat.
  • Mezitím si připravte česnekovo-citronovou omáčku s máslem tak, že v malém hrnci rozpustíte 1 lžičku másla.
  • Přidáte česnek a restujte do zlatohněda (1-2 minuty).
  • Přilijte kuřecí vývar a nakonec citronovou šťávu.
  • Nechejte omáčku vařit, dokud se nezredukuje na polovinu (cca 3 minuty). Vmíchejte máslo, med a omáčku odstavte.
  • Obě strany lososa osušte papírovými utěrkami, z obou stran je osolte a opepřete.
  • Na pánvi zahřejte olivový olej a lososa restujte asi 4 minuty z jedné strany a 5-6 minut ze strany druhé.
  • Hotové lososové filety přelijte citronovou omáčkou, posypejte petrželkou a ozdobte plátkem citronu.
Plátky lososa s bylinkami a máslovým přelivem.
Zdroj: cookingclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.