Rychlá a přitom tak jemná jahodová bublanina vykouzlí úsměv na tváři všem, komu ji upečenou přinesete až pod nos.
Ingredience
- 120g polohrubé mouky
- 80g cukru
- 100g změklého másla
- 1 vejce
- 80g zakysané smetany
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli
- 300g jahod
- Máslo a mouka na vymazání formy
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C. Formu na pečení vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
- Vyšlehejte máslo a cukr, přidejte vejce, zakysanou smetanu, vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
- V samostatné míse smíchejte mouku, kypřicí prášek a sůl a důkladně vmíchejte do máslové směsi.
- Těsto nalijte do připravené formy, uhlaďte a navrch rovnoměrně rozložte plátky jahod.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 30-40 minut a nechejte vychladnout.
- Podávejte posypané moučkovým cukrem nebo se šlehačkou či zmrzlinou.

Zbyly vám jahody? Rozmixujte je podle našich receptů na jahodové smoothie!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček