Pokud nemáte čerstvé maliny, postačí vám i ty mražené. Díky citronu bude váš koláč ojediněle svěží. Vyzkoušejte!
Ingredience na koláč
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1/2 hrnku měkkého másla
- 1 vanička měkkého tvarohu
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- 3 velká vejce, pokojové teploty
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 hrnek malin
Ingredience na polevu
- 1/2 hrnku mletého cukru
- 5 lžic vysokoprocentní smetany
- 1 lžíce malinového džemu bez semínek
Postup
- Upečte nejprve koláč. Předehřejte si troubu na 180°C. Vymažte si formu máslem a vysypte ji moukou.
- Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Ve druhé misce za pomocí mixéru utřete cukr, máslo, tvaroh, citronovou kůru a vanilkový extrakt, dokud nevznikne hladké těsto. Přidejte vejce, jedno po druhém.
- Smíchejte suché suroviny s mokrými, aby vzniklo hladké těsto. Přidejte maliny a jemně těsto promíchejte.
- Těsto vlijte do připravené formy a uhlaďte ho.
- Velikonoční koláč pečte zhruba 1 hodinu.
- Poté ho nechejte vychladnout.
- Mezitím si za pomoci mixéru smíchejte cukr, smetanu a malinový džem. Vznikne vám poleva, kterou potom pokapete vychlazený koláč.

Inspirujte se také našimi recepty na velikonoční cukroví. Sladké mlsání pro všechny.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček