Ochutnejte tyto lahodné vepřové kotlety ve voňavé marinádě, které jsou ugrilované do naprosté dokonalosti! Jsou rychlé a snadné na přípravu a hodí se na jakékoli grilování či letní posezení.
Ingredience
- 4 vepřové kotlety s kostí nebo bez
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 a 1/2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 a 1/2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička citronové kůry
- 2 lžičky nasekané petrželky a další na ozdobu
- 2 lžičky nasekaných lístků tymiánu
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička lisovaného česneku
Postup
- Vložte vepřové kotlety do misky.
- Ve středně velké míse prošlehejte olivový olej, třtinový cukr, dijonskou hořčici, sójovou omáčku, citronovou kůru, petrželku, tymián, sůl, pepř a česnek.
- Maso přelijte vzniklou marinádou.
- Marinujte alespoň 1 hodinu nebo až 8 hodin.
- Předehřejte venkovní gril nebo vnitřní grilovací pánev na střední teplotu.
- Dejte vepřové maso na gril.
- Grilujte 6–8 minut z každé strany nebo dokud teploměr vložený do nejtlustší části kotlety nezaznamená 63 stupňů Celsia.
- Maso nechte 5 minut odpočinout a poté podávejte.
- V případě potřeby ozdobte další nasekanou petrželkou.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček