Připravte si tento recept s fenyklem jako skvělý křupavý salát, nebo použijte jako předkrm, který navnadí chuťové buňky na další chod.
Ingredience:
- 2 fenyklové cibule zbavené středů
- kůra z jednoho citrónu nakrájená na tenké proužky
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 burrata
- hrst čerstvé máty
- plátky chleba k podávání
- sůl
- pepř
Postup:
- Fenykl nakrájejte na velmi tenké plátky
- Fenykl dejte do misky zalijte citrónovou šťávou, olivovým olejem a přidejte citrónovou kůru
- Dochuťte solí, pepřem a vše promíchejte
- Nechte marinovat asi 10 minut
- Mezi tím si opečte plátky chleba do křupava
- Marinovaný fenykl dejte na talíř, přidejte burratu a zasypte mátou
Celý talíř před podáváním polijte lžící olivového oleje a ozdobte fenyklovými vlasy.
Zachutnal vám salát? Zkuste naše další recepty na fenyklové saláty.
Místo burraty zkuste použít mozzarellu, nebo balkánský sýr.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček