Lískové oříšky jsou tradiční ingrediencí, ze které se tento druh vánočního pečiva připravuje. Lze je ale nahradit též ořechy vlašskými.
Ingredience:
- 300 g hladké mouky
 - 170 g celých lískových oříšků
 - 200 g másla
 - 100 g moučkového cukru
 - 1 žloutek
 - 1 PL neslazeného kakaového prášku
 - směs moučkového a vanilkového cukru na obalení
 
Postup:
- Lískové oříšky namočte na dobu 2 hodin do studené vody.
 - Smíchejte mouku, cukr, máslo, žloutek a kakao a vypracujte ručně v těsto.
 - Přidejte suché lískové oříšky.
 - Z těsta vytvarujte váleček a zabalený do potravinové fólie ho vložte na noc do ledničky.
 - Další den nožem váleček nakrájejte na plátky silné přibližně jeden centimetr.
 - Tyto plátky vložte na pečicím papírem vystlaný plech.
 - Předehřejte si troubu na 180°C a pečte přibližně 10 minut.
 - Ještě teplé Masarykovo cukroví poté obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček