Masové hranolky v lahodné pikantní omáčce

Masové hranolky v lahodné pikantní omáčce
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3/4 kg mletého vepřového masa (může být i směs)
  • 1 vejce
  • 1 žemle namočená v mléce
  • dvě lžíce krupičky (krupice hrubá)
  • sůl
  • pepř
  • lžička zázvoru
  • špetka tymiánu
  • cibule

Na omáčku:

  • 1/4 l mléka nebo smetany
  • 2 trojúhelníčky jakéhokoliv taveného sýra
  • 1 lžíce pomazánkového másla
  • 2 lžíce hořčice
  • lžička mleté sladké papriky
  • lžička pálivé papriky
  • kari
  • najemno nasekaný libeček
  • lžička podravky
  • cibule nakrájená na kostičky

Postup receptu

  1. Do masové směsi zapracujeme všechny ingredience, cibuli nastrouháme
  2. Ze směsi tvoříme hranolky rukama namočenýma ve studené vodě a klademe do mírně vymazaného pekáče
  3. Všechny přísady na omáčku, kromě cibule, dáme do vyšší nádoby a ručním mixérem rozmixujeme
  4. Nalijeme na připravené maso v pekáči, posypeme nakrájenou cibulí a dáme péci do trouby
  5. Pečeme cca 1,5 hodiny přikryté víkem
  6. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.