Příprava: 20 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg mletého masa
- 1 vejce
- mletý pepř
- 1 žemle
- mléko
- sůl
- cibule
- kečup
- strouhaná niva
- hladká mouka
Postup receptu
- Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme ji mlékem, po prosáknutí rozmělníme a promícháme s mletým masem, vejcem, pepřem, drobně nakrájenou cibulí a solí
- Ze směsi uděláme 6–8 oválných placiček (kroket), obalíme je v mouce a opečeme po všech stranách na tuku
- Na talířích je potřeme kečupem a posypeme nivou
- Příloha: brambory, bramborová kaše, zeleninový salát