Ingredience
- 8–12 vepřových medailonků
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
- 40 g másla
- 1 cibule
- 50 g hrubě nasekaných vlašských ořechů
- 6 lžic medu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- chilli podle chuti
Postup receptu
- Z vepřové panenky napříč nakrájíme malé plátky (medailonky) silné 3–4 cm
- Medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme
- Opečeme je z obou stran na olejem potřené pánvi a upečené dáme stranou
- Do pánve přidáme máslo
- Když se máslo rozpustí, vsypeme jemně nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
- Vmícháme ořechy, med, citronovou šťávu, petrželku a případně chilli
- Vrátíme do pánve medailonky a vše společně krátce prohřejeme
- Příloha: rýže, kuskus
Tip: Tento recept můžete udělat na pánvi na plyn. Pokud zvažujete jejich koupi, může vám přijít vhod naše recenze!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček