Věděli jste, že existuje tolik dia cukroví? Zřejmě nestačíte zírat. Mezi další oblíbené recepty na vánoční cukroví pro diabetiky patří melasové sušenky.
INGREDIENCE
- 2 hrnky celozrnné mouky
 - 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
 - 1 a 1/2 lžičky mleté skořice
 - 1 lžička mletého zázvoru
 - špetka soli
 - 1/2 hrnku margarínu
 - 1/4 hrnku stévie
 - 1/4 hrnku tmavé melasy
 - 1 vaječný bílek
 
POSTUP
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
 - V misce smíchejte dohromady mouku, jedlou sodu, skořici, zázvor a sůl.
 - Promíchejte směs vidličkou a odložte misku stranou.
 - V další misce za pomoci elektrického mixéru rozšlehejte margarín až do hladka.
 - Přidejte stévii, melasu a vaječný bílek.
 - Pomalu směs promíchejte, aby se všechny suroviny dokonale spojily.
 - Potom smíchejte mokré suroviny se suchými, dokud nevznikne těsto, které by nemělo být lepkavé.
 - Dlaněmi udělejte válečky a rozkrájejte je na několik stejně velkých částí.
 - Potom vezměte vždy jeden kousek z válečku, vidličkou ho rozmáčkněte na sušenku a zároveň tak nahoře vytvoříte vidličkou mřížku.
 - Pečte cukroví zhruba 8 minut.
 - Hotovo.
 

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem testu?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček