Vydejte se na návštěvu k Egejskému moři. Toto tradiční řecké jídlo vás tam v mžiku přenese.
Ingredience
- 2 lilky
- 4 stroužky česneku
- 4 PL olivového oleje
- 3 PL citronové šťávy
- 1/4 ČL pepře
- sůl
Postup
- Lilek nakrájejte na kolečka, pokapejte olivovým olejem a rozložte na plech s pečicím papírem
- Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 170°
- Nechte vychladnout a poté odkrojte slupku
- Přendejte lilek do mísy, zalijte olivovým olejem a rozmačkejte ho vidličkou
- Přidejte najemno nasekaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř a promíchejte
- Nechte hodinu odležet v lednici
- Podávejte s černými olivami a čerstvou petrželkou
