Tato luxusní polévka Albondigas se připravuje z kuliček z rýže a hovězího masa, které se dusí v rajčatovém vývaru spolu s bramborami, mrkví a cuketou. Je vydatná a bude chutnat dětem i dospělým!
Ingredience
Na masové kuličky:
- 500 g mletého hovězího masa
 - 1/2 šálku vařené bílé rýže
 - 1 lžička lisovaného česneku
 - 1 vejce
 - 1/4 šálku nasekaných lístků koriandru
 - 1 lžička drceného římského kmínu
 - 3/4 lžičky soli
 - 1/4 lžičky pepře
 
Na polévku:
- 2 lžičky olivového oleje
 - 1/2 šálku cibule, nakrájené na kostičky
 - 1 lžička lisovaného česneku
 - 3 mrkve, oloupané, nakrájené na čtvrtky a nakrájené na plátky
 - 1 a 1/2 šálku brambor, oloupaných a nakrájených na cca centimetrové kousky
 - 6 šálků hovězího vývaru
 - 1 plechovka (425 ml) drcených rajčat
 - 230 ml rajčatové omáčky
 - 1/2 lžičky drceného římského kmínu
 - 1/2 lžičky sušeného oregana
 - 1 velká cuketa, nakrájená na čtvrtky a poté na plátky
 - 1/4 šálku nasekaných lístků koriandru
 - sůl a pepř na dochucení
 
Postup
- Do velké mísy dejte hovězí maso, rýži, česnek, vejce, koriandr, kmín, sůl a pepř.
 - Míchejte, dokud se vše důkladně nespojí.
 - Masovou směs rozválejte na cca 2 cm velké masové kuličky.
 - Masové kuličky položte na tác.
 - Zahřejte olivový olej ve velkém hrnci na středním plameni.
 - Přidejte cibuli a mrkev a restujte 3-4 minuty.
 - Přidejte česnek a restujte 30 sekund.
 - Do hrnce přidejte brambory, hovězí vývar, rajčata, rajčatovou omáčku, kmín a oregano.
 - Přiveďte k varu.
 - Vařte 10 minut.
 - Masové kuličky vhoďte do polévky a vařte dalších 10 minut.
 - Přidejte cuketu a vařte dalších 5 minut.
 - Polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
 - Posypejte nasekaným koriandrem a podávejte.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček