Recept na nadýchaný mini zákusek z bílků je elegantní, krásný a romantický dezert. Je ideální na Valentýna nebo na jakoukoli jinou večeři. Textura je zvenčí svěží, uvnitř je měkká jako marshmallow a je plná šlehačky a ovoce.
Co budeme potřebovat
Na Pavlovu
- 6 velkých vaječných bílků
- 300 g krupicového cukru
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- ½ lžíce citronové šťávy
- ½ lžíce vanilkového extraktu
Na náplň
- 350 ml husté smetany ke šlehání
- 2 lžíce krupicového cukru
Na polevu
- 950 g čerstvého ovoce (borůvky, kiwi, maliny, nakrájené jahody atd.)
- 15 lístků máty (na ozdobu)
Postup
- Předehřejte troubu na 150 stupňů.
- Velký plech vyložte pečicím papírem.
- Pomocí mixéru šlehejte 6 bílků při vysoké rychlosti 1 minutu, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
- Postupně přidávejte cukr a šlehejte 10 minut na vysokou rychlost, nebo dokud se nevytvoří tuhé špičky.
- Rychle vmíchejte ½ lžičky citronové šťávy a ½ lžičky vanilkového extraktu, poté přidejte 2 lžičky kukuřičného škrobu a míchejte, dokud se vše nepromíchá.
- Pomocí zdobícího sáčku vytvořte na plechu hnízda.
- Střed odtlačte lžičkou, aby zde bylo místo na smetanu.
- Pečte při 150 stupních 1 hodinu a 15 minut, poté troubu vypněte a bez otevírání dvířek nechte pusinky v horké troubě dalších 30 minut.
- Vnějšek bude suchý a křupavý.
- Nechte Pavlovu vychladnout na mřížce.
- Mezitím si připravte polevu. Ve studené misce šlehejte studenou smetanu se 2 lžícemi cukru, dokud nebude šlehačka nadýchaná.
- Na Pavlovu nalijte polevu a navrch přidejte čerstvé ovoce.
Stejně dokonalým, nadýchaným dezertem je tento andělský dort. Zkuste si ho připravit podle našeho receptu!
V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď
Dobrý den,
je to uvedeno v bodě 5. 🙂