Miso polévka s udon nudlemi a pekingským zelím

Miso polévka s udon nudlemi a pekingským zelím

Tato hřejivá polévka se připravuje z udon nudlí, jemných hub shiitake, sójových bobů edamame a pekingského zelí, to vše se vaří v zázvorovém miso vývaru. Je snadná na přípravu, plná chuti a v chladných dnech úžasně zahřeje!

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce arašídového oleje
  • 170 g hub shiitake, pouze klobouků, očištěných a nakrájených na plátky
  • 3 jarní cibulky, oddělte bílé a zelené části a nakrájejte
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 6 šálků vody
  • 2 šálky pekingského zelí, nakrájeného
  • 750 g mražených nudlí udon
  • 2 lžíce bílé miso pasty
  • 3 lžíce sójové omáčky nebo podle chuti
  • 1 lžička omáčky sriracha nebo podle chuti
  • 1 lžička oleje z praženého sezamu
  • 1 šálek mražených loupaných sójových bobů edamame, rozmražených
  • opečená sezamová semínka, k podávání

Postup

  • Dno velkého hrnce potřete olejem a dejte na střední plamen.
  • Když je olej rozpálený, přidejte houby v rovnoměrné vrstvě.
  • Restujte houby asi 5 minut, jednou je obraťte, dokud nezhnědnou.
  • Houby natlačte na stranu hrnce a přidejte bílé části jarní cibulky, česnek a zázvor.
  • Vše restujte asi 1 minutu.
  • Vmíchejte vodu a pekingské zelí.
  • Vodu přiveďte k varu, stáhněte plamen a polévku za občasného míchání vařteasi 10 minut, dokud houby nezměknou a zelí zcela nezvadne.
  • Zatímco se polévka vaří, uvařte nudle podle návodu na obalu.
  • Po dokončení je sceďte do cedníku.
  • Až se polévka uvaří, odstavte hrnec z ohně.
  • Nalijte trochu tekutiny do malé misky nebo nádoby a přidejte miso pastu.
    Míchejte, aby se miso rozpustilo.
  • Nalijte miso směs do polévky a vmíchejte sójovou omáčku, omáčku sriracha a sezamový olej, poté vařené nudle a edamame.
  • Ochutnejte polévku a případně dochuťte.
  • Nalijte polévku do misek a posypte zelenými částmi jarní cibulky a sezamovými semínky.
  • Užijte si to!
Polévka z nudlí jemných hub shiitake, sójových bobů edamame a pekingského zelí v hlubokém talíři s hůlkami.
www.connoisseurusveg.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.