Moravské roštěnky s klobásou

Moravské roštěnky s klobásou
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 roštěnky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 l masového vývaru
  • 1 cibule
  • 3 lžíce sádla nebo oleje
  • plátek slaniny (5 dkg)
  • 2 nožičky moravské klobásy
  • 4 lžíce strouhaného křenu.

Postup receptu

  1. Roštěnky naklepeme, osolíme opepříme, zlehka obalíme v hladké mouce a na rozpáleném tuku zprudka opečeme po obou stranách
  2. Opečené maso vyjmeme, do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dosklovita
  3. Pak ji podlijeme trochou vývaru, vložíme roštěnky a dusíme doměkka
  4. Podle potřeby podléváme horkým vývarem
  5. Měkké roštěnky opět vyjmeme, do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájené oloupané klobásy
  6. Přidáme nasekaný česnek a vše orestujeme a krátce podusíme
  7. Vložíme prohřát roštěnky
  8. Klobásovou směs při podávání navršíme na roštěnky a ještě ji posypeme strouhaným křenem
  9. Vypečenou šťávu lijeme pod maso
  10. Příloha: opékané brambory, bramborové placičky, zeleninový salát nebo zeleninová obloha

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.