Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 13 dkg másla
- 10 dkg cukru
- 25 dkg hrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 4 žloutky
- 1 šálek mléka
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
- 3 lžíce teplé vody
- 10 dkg moučkového cukru na polevu
Postup receptu
- Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a se žloutky do pěny
- Postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a mléko
- Nakonec přidáme tuhý ušlehaný sníh z bílků
- Do poloviny těsta přidáme kakao
- Plech vymažeme, vysypeme hrubou moukou a střídavě na něj klademe lžící světlé a tmavé těsto
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut
- Rum smícháme s vodou a s moučkovým cukrem – poleva musí být hustá
- Ještě teplý koláč polevou potíráme, necháme vychladnout