Vynikající žíhané mramorové řezy z plechu

Vynikající žíhané mramorové řezy z plechu
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 13 dkg másla
  • 10 dkg cukru
  • 25 dkg hrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 4 žloutky
  • 1 šálek mléka
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu
  • 3 lžíce teplé vody
  • 10 dkg moučkového cukru na polevu

Postup receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a se žloutky do pěny
  2. Postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a mléko
  3. Nakonec přidáme tuhý ušlehaný sníh z bílků
  4. Do poloviny těsta přidáme kakao
  5. Plech vymažeme, vysypeme hrubou moukou a střídavě na něj klademe lžící světlé a tmavé těsto
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut
  7. Rum smícháme s vodou a s moučkovým cukrem – poleva musí být hustá
  8. Ještě teplý koláč polevou potíráme, necháme vychladnout

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.