Jak to, že vás po sladké svačince opět honí mlsná?
Může za to rozkolísaný krevní cukr! Jediným způsobem, jak tomu předejít, je přidat ke každému dennímu jídlu potraviny s nízkým glykemickým indexem – třeba zeleninu.
A zatímco papriku mnohdy do pokrmů neschováte, mrkev je pro tyto účely jako stvořená.
Pět dokonalých receptů s mrkví máte právě před sebou!
Naše recepty
Mrkvové těsto
Očištěnou mrkev strouháme skutečně najemno na tzv. křenovém struhadle. Přidávat ji pak můžeme do různých receptů na těsto a péct tak například :
- mrkvové buchty
- mrkvové bábovky
- mrkvové dorty
Tip nakonec: Ačkoli strouhat velké mrkve je mnohem snazší, mladičké, malé mrkvičky dodají mnohem více chuti. Proto je nejvhodnější zaměstnat kuchyňského robota!
Inspiroval vás článek? Pošlete jej přátelům!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček