Kromě toho, že se mrkev velmi často přidává do nejrůznějších druhů polévek, spolu s ostatní zeleninou může být i hlavní součástí omáčky.
Co budeme potřebovat
- 1 cibule
 - 1 kg mrkví
 - 1 lžíce hladké mouky
 - 1/2 litru vývaru
 - 1 zakysaná smetana
 - 1 lžička kari
 - pepř, sůl
 
Postup
- Mrkev nastrouháme na nudličky.
 - Zprudka ji osmahneme na cibulce, osolíme, opepříme, přidáme kari.
 - Zalijeme vývarem.
 - Omáčku zahustíme světlou jíškou.
 - Omáčku rozmixujeme a vytvoříme tak hladký krém.
 - Nakonec ji dochutíme smetanou.
 
Stále hledáte další využití pro mrkev? Zkuste si pročíst naše tipy, kde vám poradíme, jak na mrkev ve mnoha způsobech.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček