O mrkvovém dortu už jste jistě slyšeli. Proč si neupéct také mrkvové cukroví? Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutná!
Ingredience:
- 1 a 1/2 šálku oloupané nastrouhané mrkve
 - 1 a 1/4 šálku ovesných vloček
 - 1 šálek rozemletých ovesných vloček
 - 3/4 šálku nasekaných vlašských ořechů
 - 1/4 šálku rozinek
 - 1/3 šálku medu nebo javorového sirupu
 - 1/3 šálku neslazeného jablečného pyré
 - 1/4 šálku kokosového oleje
 - 2 PL mletých lněných semínek
 - 1 čajová lžička prášku do pečiva
 - 1 a 1/2 čajové lžičky mleté skořice
 - 1/4 lžičky čajové mletého zázvoru
 - 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
 - 1/4 čajové lžičky soli
 - 1 čajová lžička vanilkového extraktu
 
Postup:
- Předehřejte si troubu na 170°C.
 - Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, ovesnou mouku, lněné semínko, prášek do pečiva, skořici, zázvor, muškátový oříšek a sůl.
 - Přidejte mrkev, vlašské ořechy a rozinky, vše dobře promíchejte.
 - V samostatné míse vyšlehejte med, jablečné pyré, kokosový olej a vanilkový extrakt. Pokud vám kokosový olej tuhne, vložte směs na několik vteřin do mikrovlnné trouby a pak ji rozmixujte dohladka.
 - Tekutou směs nalijte do ovesné směsi a ručně ji míchejte, dokud se nespojí.
 - Těsto bude husté, mokré a lepivé.
 - Pomocí polévkové lžíce vytvarujte na plechu vyloženém pečicím papírem tvary sušenek.
 - Pečte, dokud sušenky lehce nezezlátnou a nezpevní se na okrajích a na povrchu, přibližně 12-14 minut.
 

Všimli jste si, že na přípravu mrkvových vánočních sušenek není potřeba mouka? Inspirujte se i našimi dalšími recepty na cukroví bez mouky!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček