Klasický tvarohový dort doplněný o strouhanou mrkev, která těsto krásně zvláční a o to víc bude nadýchané. Vyzkoušejte tento netradiční recept.
Co budeme potřebovat
Na těsto
- 250 g hladké mouky
- 2 žičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 2 lžičky skořice
- 300 ml oleje
- 200 g třtinového cukru
- lžička vanilkového extraktu
- 300 g strouhané mrkve
- 100 g nasekaných ořechů (pekanové, vlašské)
- 65 g rozinek (nepovinné)
Na polevu
- 225 g smetanového sýra
- 140 g moučkového cukru
- 80 ml smetany ke šlehání
- 50 g nasekaných ořechů na ozdobu
Postup
- Troubu si předehřejeme 180 stupňů
- Vymažeme a vysypeme si dortovou formu a dno vyložíme pečícím papírem
- Ve větší misce smícháme mouku, jedlou sodu, sůl a skořici
- Ve vedlejší misce promícháme olej, cukr a vanilku
- Dostupně budeme zašlehávat vejce
- Do mokrých ingrediencí postupně vmícháme suché
- Těsto musí mít hladkou konzistenci bez hrudek
- Pak začneme přimíchávat mrkev, ořechy a rozinky
- Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme přibližně 35 – 40 minut
- Při testu špejlí, musí být špejle suchá
- Poté co je dort upečený, vyndáme ho z trouby a necháme ho vychladit
- Ve velké míse smícháme smetanový sýr s cukrem, dokud krém nebude nadýchaný a jemný
- Přilijeme smetanu a šleháme na vysokou rychlost, dokud nebude mít krém tužší konzistenci
- Vychladlý korpus rozřízneme napůl a půlky pomažeme krémem
- Polovina spolu spojíme a vršek dortu potřeme opět krémem a posypeme ořechy


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček