Klasické koblížky jsou poměrně pracné na výrobu a časově náročné, ovšem jejich dýňová varianta vás v tomto ohledu rozhodně potěší. Křehké dýňové koblížky se totiž pečou v troubě a obalené ve skořicovém cukru chutnají prostě báječně!
Co budeme potřebovat:
- 180 g polohrubé mouky
- 50 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1 lžička perníkového koření
- 1 velké vejce
- 60 g nastrouhané dýně
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 60 g plnotučného mléka
- 2 lžíce rozpuštěného másla
Na obalení
- 30 g másla
- 1½ lžičky mleté skořice
- 180 g krupicového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a perníkové koření.
- V jiné nádobě vyšlehejte vejce s mlékem, nastrouhanou dýní a vanilkovým extraktem.
- Smíchejte obě směsi a vytvořte hladké těsto.
- Pomocí lžičky dávejte těsto do formy s důlky, např. na muffiny nebo formiček na vánoční ořechy.
- Pečte cca 10 minut, poté vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
- Smíchejte cukr se skořicí a rozpusťte máslo.
- Vychladlé koblížky namáčejte v rozpuštěném másle a obalujte ve skořicovém cukru.
Milujete koblížky na všechny způsoby? Připravte si vynikající domácí masopustní koblihy nebo lahodné vdolečky, které se rozplývají na jazyku!


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček