Jako alternativu klasického zelí můžete zvolit tolik oblíbené cuketové zelí, které po zavaření máte vždy po ruce. Dokonce jej můžete využít jako lůžko pod maso nebo do salátů.
Budete potřebovat
- cukety
 - sůl
 - cukr krystal
 - ocet
 - drcený kmín
 
Množství záleží na vaší chuti, raději méně ochucujte, přidat můžete kdykoliv.
Postup přípravy
- Jako první krok sterilizujte všechny potřebné sklenice k zavařování – i s víčky.
 - Poté cukety oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle.
 - K nastrouhané cuketě přidejte sůl, cukr, kmín a ocet – množství si upravte podle sebe.
 - Takto připravenou směs nechte alespoň 20 minut stát – cuketa pustí potřebnou šťávu.
 - Do připravených zavařovacích sklenic vložte cuketovou směs – cuketové zelí.
 - Otřete okraje sklenic a zavíčkujte.
 - Naskládejte sklenice do hrnce 1 centimetr od sebe a podlijte vodou.
 - Zavařujte na 80 stupňů 20 minut.
 - Po vytažení z hrnce sklenice překlopte víčkem dolů na utěrku a nechte vychladnout.
 - Uskladněte ve vyhovujících podmínkách.
 

Inspirujte se také našimi recepty na zavařování rajčat na spoustu různých způsobů. Zamilujete si je!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček