Vynikající naložené kedlubny, které se hodí mít vždy při ruce! Můžete je použít do sendvičů či salátů nebo je konzumovat jen tak samotné.
INGREDIENCE
- 680 – 900 g kedluben (jedna velká nebo dvě malé)
- hrst listů řapíkatého celeru
- 500 ml jablečného octa
- 500 ml vody
- 1 lžička hořčičných semínek
- 2 polévkové lžíce třtinového cukru
- 2 polévkové lžíce hrubé soli
- 2,5 cm kousek čerstvého zázvoru, nakrájený na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, rozpůlené
- 1/2 čajové lžičky drceného černého pepře
POSTUP
- Umyjte a osušte tři půllitrové zavařovací sklenice a víčka.
- Dejte stranou.
- Vyčistěte a ořízněte kedlubny a ujistěte se, že jste odstranili všechna místa, kde byly předtím připevněny malé stonky.
- Mandolínou nebo velmi ostrým nožem nakrájejte kedlubny na tenké tyčinky.
- Tyčinky rovnoměrně rozdělte do sklenic spolu s listy řapíkatého celeru, černým pepřem, zázvorem a česnekem.
- Smíchejte ocet, vodu, cukr, sůl a hořčičná semínka ve středním hrnci a přiveďte k varu.
- Jakmile se lák vyvaří, stáhněte ho z ohně a tekutinou opatrně zalijte kedlubny ve sklenicích.
- Na sklenice našroubujte víčka nechte je stát na pultu, dokud nevychladnou.
- Po vychladnutí dejte do lednice.
- Kedlubny budou připraveny ke konzumaci za 24 hodin a lze je skladovat v lednici až 2 měsíce.

Připravili jsme si pro vás i nejlepší recepty na vepřové se smetanou. Vyzkoušejte je všechny!

 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček