Křupavé okurky naložené s česnekem, koprem, jarní cibulkou a jalapeňos si zamilujete! Pokud preferujete okurky více na sladko, přidejte do nálevu cukr.
INGREDIENCE
- 3 šálky bílého vinného octa
- 2 a ¼ šálku studené vody
- 2 a ½ lžíce soli
- 3 lžíce hořčičného semínka
- 3 lžíce semínek koriandru
- 3 lžíce pepře
- 2 bobkové listy
- 600 g salátových okurek nakrájených na centimetrová kolečka
- 4 jarní cibulky, oříznuté a nakrájené (bílá i zelená část)
- 3 papričky jalapeňo nakrájené na kolečka (pokud nechcete salát moc pikantní, odstraňte semínka)
- 6 nasekaných stroužků česneku
- několik snítek čerstvého kopru podle vaší chuti
POSTUP
- Připravte si okurky.
- Umístěte nakrájené okurky a několik kostek ledu do cedníku na 20 minut do dřezu (pomůže jim to lépe křupat).
- Zcela sceďte a osušte.
- Připravte si nálev.
- V hrnci smíchejte ocet, vodu, sůl, hořčičné semínko, koriandr, pepř a bobkové listy.
- Přiveďte k varu na silném ohni.
- Snižte teplotu a nechte 10 minut vařit.
- Odstraňte z ohně a nechte vychladnout.
- Naskládejte okurky, jarní cibulku, jalapeňos, česnek a pár snítek kopru do sklenic se širokým hrdlem.
- Nalijte lák do sklenic, abyste zakryli okurky (zadní stranou lžíce zatlačte okurky dolů, aby se ponořily).
- Párkrát poklepejte sklenicemi, aby se uvolnily vzduchové bubliny.
- Sklenice pevně zakryjte víčky a dejte do chladu.
Máme pro vás ty nejlepší elektrické hrnce na zavařování v testu. Kdo vyhrál v našem srovnání?
Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji