Nakládané okurky s česnekem a koprem

Nakládané okurky s česnekem a koprem
Příprava: 40 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Křupavé okurky naložené s česnekem, koprem, jarní cibulkou a jalapeňos si zamilujete! Pokud preferujete okurky více na sladko, přidejte do nálevu cukr.

INGREDIENCE

  • 3 šálky bílého vinného octa
  • 2 a ¼ šálku studené vody
  • 2 a ½ lžíce soli
  • 3 lžíce hořčičného semínka
  • 3 lžíce semínek koriandru
  • 3 lžíce pepře
  • 2 bobkové listy
  • 600 g salátových okurek nakrájených na centimetrová kolečka
  • 4 jarní cibulky, oříznuté a nakrájené (bílá i zelená část)
  • 3 papričky jalapeňo nakrájené na kolečka (pokud nechcete salát moc pikantní, odstraňte semínka)
  • 6 nasekaných stroužků česneku
  • několik snítek čerstvého kopru podle vaší chuti

POSTUP

  • Připravte si okurky.
  • Umístěte nakrájené okurky a několik kostek ledu do cedníku na 20 minut do dřezu (pomůže jim to lépe křupat).
  • Zcela sceďte a osušte.
  • Připravte si nálev.
  • V hrnci smíchejte ocet, vodu, sůl, hořčičné semínko, koriandr, pepř a bobkové listy.
  • Přiveďte k varu na silném ohni.
  • Snižte teplotu a nechte 10 minut vařit.
  • Odstraňte z ohně a nechte vychladnout.
  • Naskládejte okurky, jarní cibulku, jalapeňos, česnek a pár snítek kopru do sklenic se širokým hrdlem.
  • Nalijte lák do sklenic, abyste zakryli okurky (zadní stranou lžíce zatlačte okurky dolů, aby se ponořily).
  • Párkrát poklepejte sklenicemi, aby se uvolnily vzduchové bubliny.
  • Sklenice pevně zakryjte víčky a dejte do chladu.
Křupavé okurky naložené s česnekem, koprem, jarní cibulkou a jalapeňos ve sklenicích.
www.themediterraneandish.com

Máme pro vás ty nejlepší elektrické hrnce na zavařování v testu. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.