Připravte si jednoduchý nálev, díky kterému vaše klobásy vydrží ve spíži pěkně dlouho a navíc budou stále chutné a šťavnaté!
Budete potřebovat
- 1 l vody
- 40 g soli
- pepř
Postup přípravy
- Vodu vlijte do hrnce, přisypte sůl, pepři a můžete dle libosti přidat papriku s bobkovým listem.
- Nechte přejít varem a vychladnout.
Nejoblíbenějším způsobem konzervování zůstává to do sklenic. Je jednoduché, účinné a s naším návodem ho hravě zvládnete i vy!
Budete potřebovat
- klobásy
- nálev viz recept výše
- zavařovací sklenice s víčky
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte sklenice – sterilizujte je i s víčky a nechte je volně usušit.
- Poté do sklenic vkládejte klobásy – tlačte je na sebe, aby se vám do sklenic vlezlo větší množství klobás.
- Zalijte klobásy nálevem – je potřeba, aby klobásy byly v nálevu zcela ponořeny.
- Otřete okraje sklenic papírovou utěrkou a pořádně zavíčkujte.
- Vložte sklenice do zavařovacího hrnce – skládejte je 1 centimetr od sebe.
- Vařte na 90 stupňů po dobu jedné hodiny.
- Poté nechte sklenice vychladnout a uskladněte do chladné a tmavé komory.

Inspirujte se také našimi recepty na zavařování uzeného masa. Dopřejte si tu skvělou chuť kdykoli vás jen napadne!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček