Žloutkový krém je skvělý nejen na dorty, ale velmi jím oživíte také vaše vánoční pečivo.
Ingredience:
- 2 šálky plnotučného mléka
- 1/4 šálku + 1/3 šálku cukru krystal
- 3 žloutky
- 1/4 šálku kukuřičného škrobu
- 2 PL másla
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup:
- V hrnci smíchejte mléko a čtvrt šálku cukru.
- Na mírném ohni přiveďte směs k varu.
- V míse vyšlehejte žloutky, kukuřičný škrob a třetinu šálku cukru.
- Jakmile mléko začne vřít, opatrně za stálého míchání přilévejte polovinu horkého mléka do vaječné směsi.
- Vaječnou směs vlijte zpět do hrnce a neustále šlehejte, dokud směs nezhoustne.
- Po zhoustnutí odstavte z ohně a vmíchejte máslo a vanilku.
- Míchejte, dokud se nerozpustí.
- Přelijte do misky a přikryjte potravinovou fólií. Fólie se musí dotýkat horní části krému, aby se na něm nevytvořil film.
- Před použitím nechte krém zcela vychladnout v chladničce po dobu nejméně 4 hodin.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček