Nejlepší recepty na sladké kuličky bez pečení! Dokonalá chuť bez velké námahy

Čas je v dnešní době cennou komoditou, proto ho neztrácejte zbytečně a připravte si s námi tyto bezchybné recepty na nepečené kuličky!

Celé recepty vám nezaberou víc než 30 minut a dají se uskladnit až na jeden týden, proto můžete mlsat, kdykoliv se vám zachce.

Tyto dobroty jsou ideální i jako malá svačinka pro vaši ratolest.

Pojďte s námi tvořit!

Historie vánočního cukroví

Je to nejúžasnější období roku, kdy kuchaři a kuchařky po celém světě, doslova létají po svých kuchyňských královstvích a pečou spoustu vánočního cukroví.

Ať už dáváte přednost perníčkům, křupavým sušenkám nebo křehkým rohlíčkům, je pravděpodobné, že se vaše vánoční svátky neobejdou bez nějakého čerstvě upečeného cukroví.

Stejně jako mnoho vánočních tradic, původ tohoto lahodného zvyku vznikl v dávných dobách. A prapůvod těchto oslav leží v oslavách zimního slunovratu.

Festivaly zimního slunovratu se konají po celá staletí po celém světě. Od Norska po západní Afriku, od Irska po Indii se shromáždily skupiny lidí, aby oslavili střídání ročních období.

Oslavy se točily kolem jídla. Slunovrat znamenal příchod prvního mrazu, takže zvířata musela být zabita a uchována k jídlu přes zimu. Nápoje jako pivo a víno, které byly uvařeny na jaře, byly konečně připraveny k pití.

Ve středověku se vánoční svátky odchýlily od klasických rituálů zimního slunovratu, ale hodování zůstalo. Došlo však k velkým změnám v oblasti pečení.

Koření jako muškátový oříšek, skořice a černý pepř se začalo hojně používat v pečení a sušené exotické ovoce jako citron, meruňky a datle přinesly do dezertů něco nového. Tyto ingredience, spolu s přísadami, jako je cukr, sádlo a máslo, byly používány pouze při nejdůležitějších svátcích, což platilo i pro Vánoce.

Cukroví vzniká právě v této době, kdy se začalo sdílet mezi sousedy jako malé dárky a poděkování.

Pokud bychom chtěli upéct tradiční cukroví, sáhneme po koření jako je skořice, muškátový oříšek a zázvor, a to jsou přesně stejná koření, jaká se používala ve středověkých kuchyních před dávnými věky.

Zejména perník je takové klasické vánoční středověké cukroví. Zázvor, skořice, muškátový oříšek a badyán se spojí a vytvoří pikantní štiplavou chuť, stejně jako tehdy.

Pokud jste právě dostali chuť na klasické cukroví, inspirujte se našimi recepty na tradiční perníčky a ochutnejte trochu ze středověku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.