Nízkosacharidová cuketová roláda s ricottou náplní

Nízkosacharidová cuketová roláda s ricottou náplní
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Tato zdravá nízkosacharidová roláda z cukety plněná ricottou, česnekem a čerstvým koprem je úžasný předkrm, který chutná stejně dobře, jako vypadá. Přesvědčte se sami!

Ingredience

  • 3 cukety
  • 6 vajec
  • sůl
  • černý pepř
  • 350 g sýra ricotty
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malý svazek čerstvého kopru

Postup

  • Jednu cuketu nastrouhejte najemno.
  • Ve velké míse ručním mixérem vyšlehejte 6 vajec s trochou soli a černého pepře.
  • Nastrouhanou cuketu přidejte k vejcím a promíchejte.
  • Předehřejte troubu na 175 °C. Připravte si plech a ten vyložte pečícím papírem.
  • Cuketovo-vaječnou směs nalijte na připravený plech a směs rovnoměrně rozdělte.
  • Navrch naaranžujte plátky cukety tak, aby se mírně překrývaly.
  • Vršek posypte trochou soli a pečte v předehřáté troubě 20 minut.
  • Ve velké míse smíchejte 350 gramů ricotty, 3 nasekané stroužky česneku, 1 menší svazek jemně nasekaného kopru a sůl podle chuti.
  • Dobře promíchejte.
  • Vyjměte cuketovou vrstvu z trouby a sesuňte ji z plechu na rovný povrch.
  • Vršek zakryjte dalším kusem pečícího papíru a nechte mírně vychladnout.
  • Opatrně otočte cuketový základ a odstraňte pečící papír.
  • Po celé ploše rovnoměrně rozetřete náplň z ricotty.
  • Pomocí pečícího papíru roládu srolujte od kratší strany.
  • Cuketovou roládu zabalte do pečícího papíru a zatočte okraje.
  • Dejte na 1 hodinu do lednice.
  • Odstraňte pečící papír, nakrájejte a podávejte.
Nakrájená roláda z cukety plněná ricottou, česnekem a čerstvým koprem na talířku.
www.cook.me

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.