K přípravě těchto lahodných kuliček můžete použít téměř jakoukoli sezónní zeleninu. Fantazii se meze nekladou.
Ingredience
Na zeleninové kuličky (cca 20 kusů)
- 350 g brambor
 - 150 g mrkve
 - 150 g hrášku
 - 150 g cukety
 - 100 g strouhaného parmazánu
 - 1/2 cibule
 - 1 vejce
 - 1 stroužek česneku
 - čerstvá petrželka
 - olivový olej
 - muškátový oříšek,
 - sůl, pepř
 
Na obalení
- vejce
 - strouhanka
 
Postup
- V hrnci s osolenou vodou uvařte doměkka brambory ve slupce.
 - Následně je oloupejte a rozmačkejte šťouchadlem na kaši.
 - Oloupejte cibuli a mrkev a nakrájejte je na malé kousky.
 - Na malé kostičky nakrájejte též cuketu.
 - Česnek rozdrťte ostřím nože a petrželku nasekejte najemno.
 - Do pánve s olejem přidejte rozdrcený stroužek česneku.
 - Po chvilce přidejte cibuli nechte zesklovatět.
 - Přidejte mrkev a po další minutě hrášek.
 - Nakonec přidejte cuketu, sůl a pepř a nechte dusit přibližně 10 minut.
 - Promíchejte a nechte vychladnout.
 - Do mísy s rozšťouchanými bramborami přidejte nastrouhaný parmazán a lehce rozšlehané vejce.
 - Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
 - Přidejte teplou zeleninu a nasekanou petrželku.
 - Dobře promíchejte, abyste získali směs správné konzistence pro zpracování.
 - Navlhčete si ruce a vytvarujte kuličky.
 - Postupně je pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
 - Poté kuličky namočte do rozšlehaného vejce a obalte ve strouhance.
 - Následně kuličky osmažte na pánvi s olejem dozlatova.
 
Pokud chcete, aby byly kuličky ještě křupavější, namočte je ve vajíčku a strouhance ne jednou, ale dvakrát.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček