Obrácený hruškový koláč

Obrácený hruškový koláč

Je libo koláč z hrušek ve vegan variantě? Ani to není problém. Ochutnejte tento luxusní recept. A proč se mu vůbec říká obrácený? Tak se na to podívejte a zjistěte to!

Ingredience:

  • 2 hrušky 
  • 3 lžíce javorového sirupu

Tekuté ingredience: 

  • ¾ hrnku sojového, mandlového nebo kokosového (pro nevegany obyčejného kravského) mléka 
  • 1 lžíce citronové šťávy 
  • ⅓ hrnku cukru 
  • ¼ hrnku oleje 

Suché ingredience:

  • ¾ hrnku hladké mouky 
  • ¾ hrnku polohrubé (špaldové) mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva 
  • ¼ lžičky jedlé sody 
  • ½ lžičky soli 
  • 1 lžička vanilkového extraktu 
  • 1 lžička skořice 

Postup:

  • Dortovou formu o průměru asi 23 cm si vyložte pečicím papírem. 
  • Hrušky si oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. 
  • Ty pak dle libosti vyskládejte (třeba do kruhu) na dno dortové formy. Nějaké kousky hrušky si nechte bokem na pyré (potřebujeme jej ¼ hrnku)
  • Takto nadekorované hrušky polijte javorovým sirupem nebo posypejte cukrem. 
  • Připravte si pyré ze zbytku hrušek.  
  • Dejte je do mixéru spolu s 1-2 lžičkami vody a rozmixujte na hladké pyré. 
  • Odměřte si ¼ hrnku a přidejte jej ke všem tekutým ingrediencím, promíchejte. 
  • Suché ingredience (kromě mouky) si smíchejte. 
  • Poté k nim přidejte dohromady 1 a ¼ hrnku mouky a promíchejte. 
  • Suché ingredience přidejte k tekutým a dle potřeby ještě opatrně přisypávejte zbytek mouky, aby těsto nebylo příliš husté. 
  • Hotové těsto nalijte na hrušky a dejte péct. 
  • Pečte na 180 °C po dobu 35-40 minut. 
obrácený hruškový koláč
Zdroj: marthastewart.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.