Je libo koláč z hrušek ve vegan variantě? Ani to není problém. Ochutnejte tento luxusní recept. A proč se mu vůbec říká obrácený? Tak se na to podívejte a zjistěte to!
Ingredience:
- 2 hrušky
- 3 lžíce javorového sirupu
Tekuté ingredience:
- ¾ hrnku sojového, mandlového nebo kokosového (pro nevegany obyčejného kravského) mléka
- 1 lžíce citronové šťávy
- ⅓ hrnku cukru
- ¼ hrnku oleje
Suché ingredience:
- ¾ hrnku hladké mouky
- ¾ hrnku polohrubé (špaldové) mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička skořice
Postup:
- Dortovou formu o průměru asi 23 cm si vyložte pečicím papírem.
- Hrušky si oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Ty pak dle libosti vyskládejte (třeba do kruhu) na dno dortové formy. Nějaké kousky hrušky si nechte bokem na pyré (potřebujeme jej ¼ hrnku)
- Takto nadekorované hrušky polijte javorovým sirupem nebo posypejte cukrem.
- Připravte si pyré ze zbytku hrušek.
- Dejte je do mixéru spolu s 1-2 lžičkami vody a rozmixujte na hladké pyré.
- Odměřte si ¼ hrnku a přidejte jej ke všem tekutým ingrediencím, promíchejte.
- Suché ingredience (kromě mouky) si smíchejte.
- Poté k nim přidejte dohromady 1 a ¼ hrnku mouky a promíchejte.
- Suché ingredience přidejte k tekutým a dle potřeby ještě opatrně přisypávejte zbytek mouky, aby těsto nebylo příliš husté.
- Hotové těsto nalijte na hrušky a dejte péct.
- Pečte na 180 °C po dobu 35-40 minut.
