Netradiční zeleninová okurková polévka

Netradiční zeleninová okurková polévka
Příprava: 10 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1,5 l vývaru z masa nebo masoxu
  • 1 střední salátová okurka (30 dkg)
  • 30 dkg brambor
  • 1 mrkev
  • 2 cibule
  • 3 lžíce rajského protlaku nebo kečupu
  • 3 lžíce čerstvého nebo sterilovaného hrášku
  • zelené části póru (nebo listy zelí, kapusty či hlávkového salátu)
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce másla
  • 1 dl smetany nebo mléka

Postup receptu

  1. Mrkev, cibuli a brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelenou nať pórku nakrájíme na nudličky
  2. Mrkev, cibuli a pór pak osmahneme na másle, přidáme protlak nebo kečup a vložíme do vroucího vývaru
  3. Přidáme brambory a vaříme cca 20 minut
  4. Salátovou okurku nakrájíme na plátky nebo kostky a spolu s hráškem vaříme v polévce 5–10 minut
  5. Polévku s měkkou zeleninou dochutíme solí a přidáme do ní žloutek rozkvedlaný se smetanou nebo jen mlékem a už nevaříme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.