Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 8
Ingredience
- 50 dkg rajčat nebo 3 lžíce protlaku
- 4 dkg tuku
- 1 cibule
- 2 dkg hladké mouky
- půl malého celeru
- 1 mrkev
- kousek petržele
- cukr
- citronová šťáva
- sůl
- bobkový list.
Postup receptu
- Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme bobkový list, jemně nakrájený celer, mrkev a petržel, rajčata nebo protlak a vše osmahneme
- Zeleninu zalijeme trochou vařící vody a vaříme, až se voda částečně odpaří a zelenina změkne
- Zeleninu zaprášíme moukou, osladíme a ještě krátce povaříme
- Potom omáčku rozmixujeme, osolíme a okyselíme a celkově dochutíme
- Obměna: bobkový list nahradíme bazalkou